SJ LifeMag - шаблон joomla Новости
Κάντε κι εσείς LIKE στη σελίδα μας για να γνωρίζετε ότι συμβαίνει:

Όταν έχεις εξορίσει την λογική!!!

του Θεόδωρου Αν. Σπανέλη
Πριν ένα χρόνο, τέτοιες ημέρες ξεκινούσε από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους της δανειακής συμφωνίας.

Ήταν το καλύτερο που είχε να πράξει η τότε κυβέρνηση, καθώς έχοντας νωπή λαϊκή εντολή όφειλε να θέσει μια σειρά από σοβαρά ζητήματα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα απείχε έτη φωτός από τις προσδοκίες που είχε θρέψει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σήμερα είναι περισσότερο από σαφές ότι αυτό που δεν πήγε καλά ήταν το γεγονός ότι με ένα ναρκισσευόμενο υπουργό εθνικής οικονομίας δεν πας σε διαπραγμάτευση, αλλά σε καλλιστεία και γενικά στο πάλκο. Η διαπραγμάτευση έπρεπε να είναι σκληρή και σε γλώσσα που καταλαβαίνανε οι δανειστές μας, απλή, τεχνοκρατική με στιβαρά επιχειρήματα.

Η πολιτική διαπραγμάτευση γίνεται και παρακάμπτει τους ειδικούς, όταν υπάρχουν ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα, εμείς δεν είχαμε και φτάσαμε στην πανωλεθρία, το ΟΧΙ να γίνει ΝΑΙ!!! Η Ε.Ε. είναι ένας τεράστιος γραφειοκρατικός μηχανισμός που στηρίζεται σε νόμους και κανόνες, κατά κάποιο τρόπο είναι ένα νομικό σύστημα, οπότε ανάλογος είναι και ο τρόπος που πρέπει να κινείσαι.

Όποιος έχει εμπειρία από δικαστήριο γνωρίζει ότι δεν εξετάζει το δίκιο του κατηγορούμενου, αλλά αν αυτό για το οποίο κατηγορείται παραβιάζει κάποιο νόμο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη γραφειοκρατία της Ε.Ε.

Δείτε τι γίνεται με το προσφυγικό πρόβλημα το οποίο εν δυνάμει είναι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα μετά το οικονομικό. Βλέπουμε τα ναυάγια και πονάμε, τρέχουμε στα λιμάνια και τις παραλίες να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες προσφέρονταν ρούχα, τροφή και φροντίδα, αλλά όταν ανοίγει η συζήτηση για τα λεγόμενα “Hot spot”, δηλαδή για τα «εργαλεία» υποδοχής, φροντίδας και αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης, αν είναι δηλαδή πρόσφυγας ή μετανάστης, επαναστατούμε!!! Μπροστά στο τρόμο των Ευρωπαίων για το προσφυγικό, εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα!!!

Μας αρέσει η χύμα κατάσταση που υπάρχει σήμερα και έχουμε πρόβλημα στην προοπτική να οργανωθεί, οπότε αρχίζουν οι κινητοποιήσεις, οι καταλήψεις και όλα τα συμπαρομαρτούντα, λες και αν δεν γίνουν αυτά που πρέπει θα εξαφανιστεί το πρόβλημα!!! Έρχεται η στιγμή που θες να φωνάξεις «έλεος, όχι άλλο κάρβουνο»!!!

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε επάνω στον δρόμο που περνάνε τα κύματα των κυνηγημένων. Αν ήμασταν ένα αυταρχικό και εγκληματικό κράτος όπως η Τουρκία, θα κάναμε και εμείς το ίδιο: θα εκβιάζαμε την Ε.Ε. με όπλο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και κανείς δεν θα μιλούσε για τις ευθύνες μας.

Απεναντίας, εμείς είμαστε στο στόχαστρο συνεχώς, δεχόμαστε τα χτυπήματα και τις απειλές και εκλιπαρούμε για έλεος, όπως έγινε στο τέλος και με την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής συμφωνίας. Ξέρετε γιατί;

Γιατί μας λείπει η σοβαρότητα. Η Τουρκία έχει καταφέρει για ακόμη μια φορά το πρόβλημα να το κάνει πλεονέκτημα και εμείς τα πλεονεκτήματα να τα κάνουμε πρόβλημα. Και αυτό δεν είναι θέμα μόνο της κυβέρνησης αλλά όλης της κοινωνίας! Γι’ αυτό και ψηφίζουμε τέτοιες κυβερνήσεις!!!

xronometro.com

Share this article

Ετικέτες
loading...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...