SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε λουκέτο ή συγχώνευση εφοριών προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς ανατροπές θα υπάρξουν σε 35 ΔΟΥ οι οποίες μετά τις συγχωνεύσεις ή καταργήσει θα μειωθούν σε 16.

Σε μια απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις αλλά ήδη έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα, προχώρησε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Οι δικαστές έκριναν ότι επιτρέπεται η απόλυση εγκύων εργαζομένων στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων.

Άσχημη εικόνα συνεχίζουν να παρουσιάζουν για 5η συνεχή ημέρα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αφού οι πωλητές ελληνικών ομολόγων κυριαρχούν οδηγώντας σε υψηλά έτους τις αποδόσεις και πιέζοντας τις τιμές σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Xωρίς ίχνος φρεσκάδας η χρηματιστηριακή αγορά έχει επιστρέψει σε μία περίοδο εσωστρέφειας, αφού οι ξένοι επενδυτές την έχουν εγκαταλείψει, γεγονός που αποτυπώνεται και από την κάθετη πτώση του τζίρου, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση έκλεισε μόλις στα 49,20 εκατ. ευρώ.

Επενδύσεις, κυρίως σε οπτικές ίνες και δίκτυα νέας γενιάς κινητής, ύψους 800 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε το 2017 ο Όμιλος ΟΤΕ, σύμφωνα με τα οικονομικά του αποτελέσματα.

Τις εντονότερες εισοδηματικές ανισότητες ανάμεσα στις γενεές παρουσιάζει η Ελλάδα μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη. Δυστυχώς η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα όπου ανατρέπεται η προσδοκία ότι οι νεότερες γενιές θα ζουν καλύτερα από τις γηραιότερες. Η τάση αυτή αφορά όλον τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Συναινετική διάθεση για τη ρύθμιση της οφειλής τους δείχνουν τρεις στους δέκα οφειλέτες, των οποίων τα ακίνητα απειλούνται με πλειστηριασμό. Η τάση αυτή που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται ήδη από τα τέλη του 2017, μετά τις πιέσεις των θεσμών για την ενεργοποίηση των πλειστηριασμών, εμπεδώνεται το τελευταίο διάστημα με βάση…

Σε αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου σε Β3 από Caa2 προχώρησε ο οίκος Moody's, διατηρώντας θετικό outlook.

Ο χρόνος των κατ΄ οίκον εφημεριών ετοιμότητας ενός εργαζομένου ο οποίος είναι υποχρεωμένος να ανταποκρίνεται στις κλήσεις του εργοδότη του εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να θεωρείται ως "χρόνος εργασίας", αποφάνθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το διαπραγματευτικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζεται για την κάθοδο (σ.σ. διάρκειας μίας εβδομάδας) των θεσμών που ξεκινά την Δευτέρα, προσπαθώντας να διαμορφώσει τη γραμμή "άμυνας" στα μηνύματα που φτάνουν από τις έδρες των δανειστών. Ένα από τα μηνύματα αυτά είναι η ανάγκη για επιτάχυνση των επόμενων βημάτων.

Τα πάνω κάτω σε 34 Δ.Ο.Υ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής την Θεσσαλονίκη την Πάτρα και την Λάρισα φέρνει σχέδιο συγχωνεύσεων που έχει εκπονήσει η ΑΑΔΕ.

Περισσότεροι από 27 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα την χρονιά που πέρασε.

Με τοποθέτησή του στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα, στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να βγει με επιτυχία από το πρόγραμμα του ESM τον Αύγουστο.

Τη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα από το εξωτερικό τόνισαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της ετήσιας κοινής δεξίωσης για την κοπή της πίτας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) στην εταιρεία ειδικού σκοπού «South Europe Gateway Thessaloniki», που συγκρότησε η κοινοπραξία «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd» και «Terminal Link SAS».

Η κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις προσλήψεις, η ανάσχεση του ρυθμού αποκλιμάκωσης της ανεργίας αλλά και ο εγκλωβισμός σχεδόν του 50% των ανέργων εκτός αγοράς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, χαρακτηρίζουν την ελληνική αγορά εργασίας, όπως φαίνεται και από τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ και του πληροφοριακού…

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν η παράβαση της λήψεως εικονικού τιμολογίου ή δελτίου αποστολής αποδίδεται σε ορισμένο επιτηδευματία, η φορολογική αρχή είναι εκείνη που οφείλει να τεκμηριώσει την εν λόγω εικονικότητα.

Κάθε οφειλή προς την εφορία που δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη μπορεί πλέον να αποπληρωθεί σε 12 μηνιαίες δόσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...