SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αυτονόμηση από την κεντρική θέρμανση ιδιοκτητών σε πολυκατοικίες θέτει διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την αυθαίρετη δόμηση «Έλεγχος και προστασία δομημένου περιβάλλοντος».

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα «Financial Times», επικαλούμενη τραπεζικές πηγές, αναφέρει ότι τα νέα σχέδια των τραπεζών έχουν δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στους στόχους του 2018-2019.

Προτάσεις για την επιβολή φόρου σε παγκόσμιους διαδικτυακούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, αλλά δεν έχουν την έδρα τους εκεί, όπως είναι το Facebook, η Amazon, το AirBnb, κατέθεσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την καταγραφή της έκτασης της διάβρωσης της φορολογητέας ύλης και της μετατόπισης οικονομικής δραστηριότητας προς το λαθρεμπόριο ως αποτέλεσμα της πλέον πρόσφατης δέσμης μέτρων αύξησης των φόρων» σημειώνει ο ΣΕΒ στο τελευταίο του δελτίο για την ελληνική οικονομία.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει διορθώσει τις αδυναμίες των εσωτερικών ελέγχων που προέκυψαν στο πρόσφατο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της.

Tην εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές και το μεγάλο πλήγμα που έχει δεχτεί ο κλάδος της ελληνικές μεταποίησης τα τελευταία 20 χρόνια καταδεικνύει μελέτη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καθιερώσει ένα νέο επιτόκιο αναφοράς για δανεισμό μίας ημέρας (overnight reference rate) έως το 2020, καθώς απέτυχε νωρίτερα φέτος μία πρωτοβουλία του τραπεζικού κλάδου για βελτίωση του διατραπεζικού επιτοκίου αναφοράς Euribor, το οποίο έχει πληγεί από το σκάνδαλο χειραγώγησής του.

Την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ενέκριναν κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση στις Βρυξέλλες οι Πρέσβεις των κρατών - μελών στην Ε.Ε. (Coreper).

«Πλαίσιο επιτήρησης» ειδικά σχεδιασμένο για την Ελλάδα αντί για «μνημόνιο» θα ονομάζεται το καθεστώς που επιδιώκει η κυβέρνηση για την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα νέο μνημόνιο (που δεν θα λέγεται έτσι) με κάποια σίγουρα και κάποια πιθανά νέα μέτρα αλλά χωρίς λεφτά.…

Προς μία νέα ανταλλαγή ομολόγων προσανατολίζονται το υπουργείο Οικονομικών και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), μέσα στον Οκτώβριο, πριν την επίσημη έναρξη της τρίτης αξιολόγησης με την άφιξη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Για τον χρόνο, στον οποίο η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε το αίτημα προς τον EMSA τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η Κομισιόν.

Μένει στην Ελλάδα η Eldorado Gold

Την απόφασή της να μην σταματήσει τις εργασίες της σε καμία μονάδα της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Eldorado Gold.

Αύξηση κατά 8% εμφάνισε η εισερχόμενη τουριστική κίνηση στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας να φθάσει τους 13,08 εκατομμύρια.

Εντολή στον Κλάδο Επιθεώρησης Πλοίων για τη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης στα δεξαμενόπλοια με ελληνική σημαία, που εκτελούν πλόες στο εσωτερικό, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Φθηνότερη θέρμανση μπορούν να αποκτήσουν μέσω ενός νέου προγράμματος χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με οικονομικά προβλήματα, ενώ και η ΕΔΑ επιδοτεί την εγκατάσταση με αλλαγή του καυστήρα πετρελαίου.

Ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι εκ της φύσεως του, άχαρος και προϋποθέτει αυτός που τον υποδύεται, να μπορεί να λέει με απόλυτη φυσικότητα τα μεγαλύτερα ψέματα και τερατολογίες αλλά και να καταπίνει το αυθόρμητο γέλιο που προκαλούν, όσα ακούνε τα αυτιά από το δικό του στόμα.

Η Ελλάδα εξετάζει την ανταλλαγή 20 μικρών ομολόγων, για 4-5 νέα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Απύθμενο θράσος είχε λογιστής που δραστηριοποιείται στην Αττική, ο οποίος πριν πέσει στα χέρια των Διωκτικών Αρχών, είχε τσεπώσει επιστροφές φόρων εκατομμυρίων ευρώ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...