SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα πέντε πιθανά πακέτα για τις ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους τα οποία εξετάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) δημοσιεύει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Στο έγγραφο του ESM αναφέρεται και η μορφή που θα μπορούσαν να έχουν οι ελαφρύνσεις για το ελληνικό χρέος.

Στη.... γραμμή Σόιμπλε και η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας η οποία παγώνει την Ελλάδα για το θέμα της ρύθμισης του χρέους.«Γιατί ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν μπορεί να διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;». Αυτό ρωτά στο μηνιαίο δελτίο της η Bundesbank.

«Αυτά είναι τα κόλπα του Σόιμπλε για τη διάσωση της Ελλάδας» είναι ο ασυνήθιστα αιχμηρός ο τίτλος της Welt, η οποία παραθέτει το αναλυτικό παρασκήνιο για το Eurogroup της Δευτέρας.

To Bitcoin είναι μία νομισματική μονάδα όπως το δολάριο ή το πέσο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η αξία του έχει εκτοξευθεί καθώς στις 25 Μαΐου η ισοτιμία του ήταν στα 2.800 δολάρια το ένα, σε σχέση με τα 1.200 δολάρια που ήταν η ισοτιμία στο τέλος Απριλίου.

Φορολογικά κίνητρα σε όσους παράγουν και εμπορεύονται είδη σίτισης δίνει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα, με στόχο να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στην προσπάθεια καταπολέμησης της παιδικής φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, που οφείλεται στη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Για δύο ακόμα χρόνια «γλιτώνουν» τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια, με διάταξη που εισήχθη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος.

Ανοίγουν τις πόρτες τους στο οινόφιλο κοινό και περιμένουν όσους δεν το έχουν κάνει ακόμη να τα γνωρίσουν.

Απαλλαγμένα από φορολογικά βάρη και εκκρεμότητες θα περάσουν στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας τα ακίνητα των θυγατρικών της και ειδικά της ΕΤΑΔ.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι μπαίνουν σταδιακά στην ημερήσια ατζέντα των τραπεζών μετά τη μείωση του ορίου των οφειλών που ενέκρινε η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογράφων.

Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι θα επιβάλλεται πλέον πρόστιμο 500 ευρώ, σε όσους δεν εκδίδουν λογιστικά αρχεία - Σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος τηρεί διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ' Κατηγορίας) το πρόστιμο διπλασιάζεται στα 1000 ευρώ

Την απόκλιση της οικονομικής μεγέθυνσης της Ελλάδας από αυτή της Ευρωζώνης επιχειρεί να αποτυπώσει η Eurobank Research στο τελευταίο τεύχος του δελτίου "7 Ημέρες Οικονομία".

Φόρο τιμής στο κουράγιο που δείχνουν οι Έλληνες απέδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνεχίζεται η πτωτική τάση στην αγορά οικιστικών, έστω και με ήπιους ρυθμούς. Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι το α' τρίμηνο του 2017 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 1,8% σε σύγκριση…

Η χορήγηση ενός κρατικού επιδόματος με τη μορφή ενός άνευ όρων εγγυημένου βασικού εισοδήματος για όλους τους πολίτες που ανήκουν στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό αξίζει να εξερευνηθεί ως προοπτική, όμως για να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της φτώχειας θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από επιπλέον φορολόγηση, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού…

O πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός, τόνισε στο 1ο Συνέδριο «Υποδομών και Μεταφορών: Προοπτικές Ανάπτυξης»: «Πραγματική, αληθινή ανάπτυξη για την κοινωνία, σήμερα, σημαίνει δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας».

Παράταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά εννέα μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τον Μάρτιο του 2018 αποφάσισε ο ΟΠΕΚ.

Σχέδιο με τρεις προτάσεις για χαλάρωση των capital contrlos παρουσιάζει η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών στο υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Στο χάσμα μεταξύ της καταναλωτικής εμπιστοσύνης- που παραμένει μουδιασμένη- και του επιχειρηματικού κλίματος, που καταγράφει βελτίωση προεξοφλώντας την έξοδο της οικονομίας από την κρίση και την ύφεση αναφέρεται το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ΣΕΒ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...