SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την ανάγκη να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους για την εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυσνης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντ. Βελκουλέσκου.

Στην παραδοχή ότι κανείς δεν περίμενε παραιτέρω μέτρα για το χρέος σε αυτή τη φάση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Χαλαρώνουν τα capital controls το προσεχές χρονικό διάστημα, αλλά μόνο για τις επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι η αύξηση των καταθετικών υπολοίπων σε συνδυασμό με τη βελτίωση των μακροοικονομικών προοπτικών είναι τα δύο μεγάλα ζητούμενα για το τραπεζικό σύστημα πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων.

Εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που έχει εκπονηθεί για την αποκάλυψη «μαύρου» αφορολόγητου χρήματος.

Επενδύσεις 180 εκατομμυρίων ευρώ σε τέσσερα χρόνια, με την ανακατασκευή του προβλήτα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, την αντικατάσταση των γερανογεφυρών, αλλά και την αύξηση του φορτίου των εμπορευματοκιβωτίων, που αυτή τη στιγμή είναι στα 350.000 TEU, είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κοινοπραξίας των εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments…

«Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει» λέει το ρητό κι έτσι από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι βρέξει-χιονίσει θα μπαίνουν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 2,650 δισ. ευρώ από τον φόρο κατοχής ακινήτων, όπως κι αν λέγεται αυτός, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της αξίας των ακινήτων μπορεί να φέρει…

Σε... εκτός προγράμματος έσοδα από φόρους «ποντάρει» πια η κυβέρνηση για να επιτύχει τους στόχους στο Μνημόνιο. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, οι τρέχοντες φόροι δεν εισπράττονται όπως σχεδιάστηκαν και, στη θέση τους, το μόνο που εισπράττεται είναι «φόροι με το στανιό», από κατασχέσεις και ρυθμίσεις…

Για το «μεγάλο αφεντικό» όλων των Ελλήνων, το Κράτος, δουλεύουν επί 7 μήνες κάθε χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι. Ο μέσος Έλληνας εργάζεται από την αρχή του χρόνου έως και τις 22 Ιουλίου μόνο και μόνο για να πληρώνει την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Κλιμακωτά παράβολα τεσσάρων κατηγοριών για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων προβλέπει η τροπολογία που σήμερα ή αύριο θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών, και με την οποία θα ρυθμίζεται και το ζήτημα της παράτασης για την ασφάλιση των ανασφάλιστων ΙΧ χωρίς πρόστιμο.

Ένα νέο παγωτό με την επωνυμία «Κασσάνδρα» βρίσκεται από σήμερα στα ψυγεία γνωστής εταιρείας παγωτού. Είναι φτιαγμένο από αγουρέλαιο ΠΟΠ Χαλκιδικής που δημιούργησε ο δήμος Κασσάνδρας για να προωθήσει και να αναδείξει την περιοχή και τη γαστρονομία της.

Στην πρόσληψη 183 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του εργοστασίου Πλατέος που εδρεύει στο Πλατύ Ημαθίας θα προχωρήσει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Σε καμιά περίπτωση οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν τους συνεργάσιμους και ειλικρινείς δανειολήπτες, οι οποίοι πραγματικά αντιμετωπίζουν οικονομικά θέματα και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, επισημαίνουν επιτελικά τραπεζικά στελέχη τραπεζών.

Την πρώτη θέση στον εξαγωγικό τομέα κατέχουν τα είδη διατροφής μετά τα πετρελαιοειδή, τα οποία ωστόσο υπολογίζονται με βάση την εισαγωγή - εξαγωγή τους, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Την υλοποίηση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα εξετάζουν γερμανικές εταιρείες, σύμφωνα με Δρ. Φόλκερ Τράιερ, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για την Γενική Συνέλευση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικά περιβάλλον της ανατολικής Μεσογείου η ελληνική κρουαζιέρα καλείται να βρει τον δρόμο προς την ανάπτυξη.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν θα προλάβουν τελικά να υποβάλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η κανονική προθεσμία και θα αναγκαστούν να τις καταθέσουν εντός του Ιουλίου.

Την προθυμία του να συζητήσει ανοιχτά την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, ακόμη και στην Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής, εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση.

Μια ακόμη ιδιαίτερα ενθαρρυντική αναφορά του γερμανικού τύπου για τον ελληνικό τουρισμό προστίθεται στην πλειάδα θετικών δημοσιευμάτων που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα στη Γερμανία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...