SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

ΑΜΦΙΠΟΛΗ

του Γιώργου Ροδάκογλου«Σε πρώτη και άμεση προτεραιότητα να τεθεί το μνημείο της Αμφιπόλεως και για το λόγο αυτό η πολιτεία να μη ξεχάσει τον τύμβο Καστά» δηλώνει ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος σημειώνοντας,

"Οι επιστήμονες γνωρίζουν τα πάντα. Ξέρουν που πρέπει να σκάψουν και τι έχουν να αντιμετωπίσουν στον τύμβο Καστά" τόνισε με έμφαση ο δημοσιογράφος Γιώργος Ροδάκογλου καλεσμένος στη διακαναλική πανελλαδική εκπομπή "ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ" του ομίλου Βεργίνα TV.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΜετά την Αμφίπολη στους βασιλικούς τάφους της Κύπρου εστιάζεται η νέα έρευνα του αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η διακρατική συνεργασία του που αφορά στην αναζήτηση στοιχείων για τον Μέγα Αλέξανδρο στην Αλεξάνδρεια.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΤην επανεκκίνηση των ανασκαφών στην Αμφίπολη και την έναρξη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την περιοχή σηματοδοτεί η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Τον τάφο της Αμφίπολης επισκέφτηκε σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μαζί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΤον αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή ζήτησε ως ξεναγό στον τάφο της Αμφίπολης ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΗ υγρασία πρασίνισε τις Καρυάτιδες κατήγγειλε στο ΑΕΜΘ η Κατερίνα Περιστέρη σημειώνοντας ότι από το 2016 έως σήμερα δεν έγινε καμία ενέργεια συντήρησης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΜε ισχυρά στοιχεία η ανασκαφική ομάδα του τύμβου Καστά βάζει ένα οριστικό τέλος στα σενάρια περί ρωμαϊκής δημιουργίας του μνημείου, άποψη που επιχείρησε να "περάσει" ως σφραγίδα, η νυν διοίκηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΤεράστιες ευθύνες προκύπτουν για το Υπουργείο Πολιτισμού σε ότι αφορά την ανάλυση των οστών του τάφου της Αμφίπολης με τις ευθύνες να βαραίνουν αποκλειστικά τη Γενική Γραμματέα Μαρία Βλαζάκη.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΣε πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται η κυβερνητική αδιαφορία στο θέμα έλλειψης αστυνόμευσης της ανασκαφής στον τύμβο Καστά με κύρια υπεύθυνη τη Γενική Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ Μαρία Βλαζάκη.

του Γιώργου Ροδάκογλου«Υπάρχει ένας ανοιχτός πόλεμος στην Αμφίπολη που δεν έχει προηγούμενο. Η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρόκειται περί ιεροσυλίας. Ζητάμε να χρηματοδοτήσουμε τη συνέχεια των ανασκαφών και μας κλείνουν την πόρτα. Δεν μας αφήνουν».

του Γιώργου ΡοδάκογλουΧωρίς αστυνομική φρούρηση βρίσκεται για αρκετό χρονικό διάστημα ο αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας που έδωσε τη μεγαλύτερη ίσως ιστορική ανακάλυψη των τελευταίων σαράντα χρόνων.

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ Ι. ΑΝΕΣΤΗΗ «σιδηρά κυρία του υπουργείου Πολιτισμού», αρχαιολόγος Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας για 10 ολόκληρα χρόνια (σε δύο διαφορετικές φάσεις, με 12 διαφορετικούς υπουργούς και υφυπουργούς), μιλά για όλα στο LIFO.gr

του Γιώργου ΡοδάκογλουΟ πολιτιστικός θησαυρός της Μακεδονίας μαγνητίζει Σεΐχηδες και Κινέζους δημιουργώντας νέες τάσεις στην αναζήτηση τουριστικών προορισμών.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΤα βήματα των προκατόχων της στο υπουργείο Πολιτισμού και κυρίως του Νίκου Ξυδάκη, ακολουθεί η Λυδία Κονιόρδου σε ότι αφορά την ανασκαφή της Αμφίπολης και μάλιστα με τρόπο που αιφνιδιάζει, αφού παρουσιάζεται ως υποστηρίκτρια του παλιού και του κατεστημένου.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΣε αδιέξοδο βρίσκονται οι επικριτές της Αμφίπολης και υποστηρικτές της ρωμαϊκής δημιουργικότητας του Μακεδονικού μνημείου, κυρίως μετά την τελευταία ομιλία του αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή σε αρχαιολογικό συνέδριο στην Κοπεγχάγη.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΟργανωμένη δράση με σύγχρονα μέσα έχουν αναπτύξει σε Ελλάδα και εξωτερικό αρχαιοκάπηλοι του διαδικτύου, έχοντας ως στόχο να πλουτίσουν, με φόντο την Αμφίπολη.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΣτο επίκεντρο της έναρξης των εργασιών της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η ανασκαφή της Αμφίπολης με το Λάζαρο Κυρίζογλου να ξεκινάει το χαιρετισμό του μιλώντας για τον Τύμβο Καστά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...