SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

ΑΜΦΙΠΟΛΗ

του Γιώργου ΡοδάκογλουΓια «τελετουργική ανθρωποθυσία στο ανάκτορο της Κυδωνίας των μυκηναϊκών χρόνων» μίλησε η Mαρία-Βλαζάκη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προκαλώντας το ενδιαφέρον του κοινού.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΜια φωτογραφία με τις μορφές που αποτυπώνονται στην ασπίδα μαρμάρινου γλυπτού από τη ζωφόρο του βάθρου του λέοντα της Αμφίπολης παρουσίασε στην επιστημονική κοινότητα του τμήματος αρχιτεκτόνων της πολυτεχνικής σχολή του ΑΠΘ ο Μιχάλης Λεφαντζής.

Μια σειρά διαδρομών περιήγησης που θα συνδέουν σημαντικά μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης, καθώς και μικρής κλίμακας εργασίες και μελέτες άμεσης προτεραιότητας για την προστασία και ανάδειξη αρκετών μνημείων από αυτά που θα προσεγγίζουν οι επισκέπτες μέσω των προτεινόμενων διαδρομών, πήραν σήμερα το «πράσινο φως» από τα μέλη του…

του Γιώργου ΡοδάκογλουΣκανδαλώδη μορφή παίρνει το θέμα της ανάλυσης των οστών της Αμφίπολης με τη λήξη του ερευνητικού προγράμματος πριν αυτό καν ξεκινήσει .

του Γιώργου Ροδάκογλου Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αφανείς ήρωες της ανασκαφής του Καστά είπε για μια ακόμη φορά ο αρχιτέκτονας της Αμφίπολης Μιχάλης Λεφαντζής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην διαδικτυακή τηλεόραση ΕΣΤΙΑ ΤV, ενώ ταυτόχρονα άσκησε σκληρή κριτική για «λαϊκή αρχαιολογία» από ανθρώπους που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με…

του Γιώργου Ροδάκογλου Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση του ΕΣΠΑ της Αμφίπολης στο κοινό των Σερρών. Η εκδήλωση έχει ήδη προγραμματισθεί και θα είναι ανοιχτή για όλους.

«Σε τρία περίπου χρόνια θα γίνει επισκέψιμο το μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη. Προχωράμε ακάθεκτοι και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, σήμερα στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας περιοδικής έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού…

του Γιώργου ΡοδάκογλουΗ Λυδία Κονιόρδου επιχείρησε να σώσει τις υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού από τη θλιβερή εικόνα που παρουσίαζαν τα τελευταία τρία χρόνια στην αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων της Αμφίπολης.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΤο ερώτημα αν «κατεβαίνει» ή όχι στην πολιτική σκηνή η Κατερίνα Περιστέρη δεν θα πρέπει πλέον να ξαφνιάζει κανέναν, διότι η ίδια πληρεί δύο βασικές προϋποθέσεις , την αναγνωρισιμότητα, αλλά και τη σύνδεση του ονόματος της με τη μεγαλύτερη ανασκαφή των τελευταίων χρόνων στη Μακεδονία.

  του Γιώργου ΡοδάκογλουΟ αρχιτέκτονας της ανασκαφής του τύμβου Καστά Μιχάλης Λεφαντζής είναι αυτός που καλείται να αναλάβει από δω και στο εξής την εποπτεία των εργασιών του ΕΣΠΑ και να σηκώσει ίσως και το μεγαλύτερο «βάρος» από τη στιγμή που το μνημείο βρίσκεται πλέον υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης…

του Γιώργου ΡοδάκογλουΜε την ολοκλήρωση του πρώτου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τύμβο Καστά, η εικόνα που θα αντικρίζουμε στο μέλλον θα είναι κατά πολύ διαφορετική από ότι είναι σήμερα.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΤην επίσημη ένταξη της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ ανακοινώνει από τη Θεσσαλονίκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας με την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

του Γιώργος ΡοδάκογλουΣίγουρα ,είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο αρχιτέκτονας της Αμφίπολης Μιχάλης Λεφαντζής βρέθηκε τυχαία στην Κρήτη και ξενάγησε απλά έναν υπουργό εξωτερικών άλλης χώρας στον Δικταίον Άντρον.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΤο «ευχαριστώ για ότι κάνατε για μας» του Δημάρχου Αμφίπολης Κώστα Μελίτου ,συγκίνησε τον Αρχιπλοίαρχο του Αβέρωφ κυβερνήτη, Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΜια αισιόδοξη προοπτική για την ανασκαφή της Αμφίπολης μέσα στις γκρίζες μέρες που την περιέβαλαν εδώ και τρία χρόνια , έδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΊσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο αρχιτέκτονας του μνημείου της Αμφίπολης Μιχάλης Λεφαντζής ανακάλυψε το Καρτερία, το πρώτο ατμοκίνητο πολεμικό πλοίο στον κόσμο, μέρη του οποίου είναι εντοιχισμένα στο κτίριο της διοίκησης του ναύσταθμου Σαλαμίνας ενώ άλλα κομμάτια του χρησιμοποιήθηκαν ως υποστυλώματα ενός προβλήτα.

του Γιώργου Ροδάκογλου Εντός της ερχόμενης εβδομάδας κατατίθεται ο φάκελος για το ΕΣΠΑ της Αμφίπολης αφού το ΥΠ.ΠΟ ξεμπλόκαρε όλες τις διαδικασίες και συντάχθηκε τελικά με τις απαιτήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

της Αγγελικής ΚοτταρίδηΕδώ και καιρό διάφοροι φίλοι με ρωτούν γιατί δεν απαντώ στα εμμονικά δημοσιεύματα του κ. Ροδάκογλου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...