SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

ΑΜΦΙΠΟΛΗ

του Γιώργου ΡοδάκογλουΣε νέες περιπέτειες μπαίνουν τα αρχαιολογικά ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού το ΥΠΠΟ δεν προχωράει τις διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί.

του Γιώργου Ροδάκογλου Με μια πιο ξεκάθαρη ματιά πιθανότατα να βλέπει από δω και στο εξής ο πρωθυπουργός της χώρας το ζήτημα της ανασκαφής στον τύμβο Καστά μετά και τις διαπιστώσεις στελεχών του Μαξίμου για τα περίεργα παιγνίδια που «παίζονται» στα γραφεία και στους διαδρόμους του Υπουργείου Πολιτισμού.

του Γιώργου Ροδάκογλου Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στην ανασκαφή του τύμβου Καστά και αφού πέρασαν τρία χρόνια συστηματικής απαξίωσης του μνημείου, το θέμα της αναζήτησης ευθυνών μπαίνει ως ζήτημα στον Αλέξη Τσίπρα από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

του Γιώργου Ροδάκογλου«H ανασκαφή του Καστά είναι η μεγαλύτερη της Μεσογείου» λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ώρα που ο Δήμαρχος Αμφίπολης δείχνει την αρχαία γέφυρα.«Πρέπει να είναι εκεί κοντά στο λιμάνι από όπου ξεκίνησε η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου λέει ο Κώστας Μελίτος και ο Πρόεδρος του απαντάει: «άρα…

του Γιώργου Ροδάκογλου«Σε παρακολουθώ από την αρχή. Κάνεις εξαιρετική δουλειά» είπε o Πρόεδρος Δημοκρατίας παρουσία όλων στον αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή .«Εγώ είμαι ένας αρχιτέκτονας Πρόεδρε» απάντησε εκείνος και ο Πρόεδρος συμπλήρωσε «Τα μεγαλύτερα μνημεία τα έχουν ανακαλύψει οι αρχιτέκτονες».

του Γιώργου Ροδάκογλου Καθοριστική για την εξέλιξη της ανασκαφής στο τύμβο Καστά θα είναι η παρουσία του Προέδρου τη Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αφού με το θεσμικό ρόλο του θα "σφραγίζει" ουσιαστικά τον πολιτισμό των Αρχαίων Μακεδόνων προδίδοντας φόρο τιμής στους δημιουργούς και εμπνευστές της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου δικαιώνοντας παράλληλα…

του Γιώργου ΡοδάκογλουΙδιαίτερη βαρύτητα προσδίδει με την παρουσία του στο μνημείο του τύμβου Καστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε μια περίοδο που η απαξίωση τoυ από το ΥΠ.ΠΟ ξεπέρασε κάθε όριο.

Το «Καρτερία», το πρώτο στην παγκόσμια ιστορία ατμόπλοιο που πήρε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, ένα πλοίο που πολέμησε στην Ελληνική Επανάσταση, ανακάλυψε ο αρχιτέκτων αναστηλωτής του υπουργείου Πολιτισμού, Μιχάλης Λεφαντζής, στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΠαγίδα «στήνει» στον Απόστολο Τζιτζικώστα η Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ Μαρία Βλαζάκη με φόντο το (ΣΕΣ 2014 -2020) στέλνοντας για μια ακόμη φορά προς έγκριση χρηματοδότησης το φάκελο των «Οθωμανικών λουτρών» και όχι το φάκελο του «Βήματος του Αποστόλου Παύλου»

του Γιώργου ΡοδάκογλουΘα έλεγε κανείς ότι μόνο τα συρματοπλέγματα λείπουν μέσα από τους διαδρόμους του υπουργείου πολιτισμού προκειμένου να γίνει εμφανέστερος ο διαχωρισμός των «αρχηγείων» διοίκησης .

του Γιώργου ΡοδάκογλουΚαμία δέσμευση για το ΕΣΠΑ της Αμφίπολης δεν ανέλαβε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών στον τύμβο Καστά.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΈντονα δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την εμπλοκή των αρχαιολογικών ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία και την αναποτελεσματικότητα του ΥΠ.ΠΟ.

του Γιώργου Ροδάκογλου Ιδιαίτερη σημασία για την ιστορία του Πολεμικού ναυτικού αποκτά η ανακάλυψη των τμημάτων δυο ηρωικών πλοίων της επανάστασης από τον αρχιτέκτονα της ανασκαφής της Αμφίπολης Μιχάλη Λεφαντζή.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΑν όλα πάνε καλά και δεν παρουσιαστεί καμία νέα εμπλοκή, μόνο τότε αρχές καλοκαιριού του 2018, αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα των αρχαιολογικών ΕΣΠΑ σε Αμφίπολη, Πέλλα και Βεργίνα.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΗ ανακατομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων και η απένταξη των Οθωμανικών λουτρών της Βέροιας από τα προγράμματα ΣΕΣ 2014-2020 ήταν η αιτία που προκάλεσε το προσωρινό «μπλακάουτ» σε όλα τα αρχαιολογικά ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΘορυβημένη είναι η Μαρία Βλαζάκη μετά την αιτιολογημένη απόρριψη των φακέλων για τα ΕΣΠΑ των αρχαιολογικών χώρων σε Αμφίπολη, Πέλλα και Βεργίνα.

Γράφει η Λίνα Μενδώνη αρχαιολόγος πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού

του Γιώργου ΡοδάκογλουΜεγαλύτερες διαστάσεις με πρωτοφανείς πολιτικές ευθύνες προσλαμβάνει το θέμα των αστοχιών του υπουργείου Πολιτισμού με τους ελλιπείς φακέλους των ΕΣΠΑ που εστάλησαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...