SJ LifeMag - шаблон joomla Новости
Κάντε κι εσείς LIKE στη σελίδα μας για να γνωρίζετε ότι συμβαίνει:

Το ταγκό της διαπλοκής

της Άννας Παναγιωταρέα
Το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, από το 1976 και μετά, είχε κηρύξει το πόλεμο εναντίον της ΕΡΤ, ότι αποτελούσε το φερέφωνο της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η αλήθεια είναι ότι η ΕΡΤ δεχόταν τις παρεμβάσεις του αρμόδιου υπουργού Τσαλδάρη όχι μόνον στα δελτία ειδήσεων, αλλά και στο πρόγραμμα.

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Να θυμίσω ότι η Μελίνα κατέθετε την “υποχρεωτική” εισφορά για την ΕΡΤ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ότι ο Μάνος Χατζιδάκης έδωσε εντολή στο Γ Πρόγραμμα να ακούγεται μία ολόκληρη μέρα το “μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο“, του Διονύση Σαββόπουλου, που είχε απαγορεύσει ο Τσαλδάρης.

Όμως τα πράγματα για την ΕΡΤ χειροτέρεψαν πολύ περισσότερο με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ. Τα κρατικά ΜΜΕ- ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί- στελεχώθηκαν από δημοσιογράφους και παραγωγούς που διέπρεπαν στις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ. Οι ειδήσεις ήταν δελτίο υπουργικών επιτευγμάτων. Οι διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης έσκαγαν πάνω σε τοίχο.

Με την παντοδυναμία του ΠΑΣΟΚ έγινε τόσο σφικτός ο εναγκαλισμός της κυβερνητικής προπαγάνδας, ώστε η ΕΡΤ μετέδιδε απάντηση σε δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίες όμως δεν αναφέρονταν πουθενά! Ο δε Δ.Μαρούδας όταν πληροφορήθηκε ότι μπορούσε να γίνει εκπομπή τηλεοπτικού σήματος από δορυφόρο είπε το αμίμητο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

“θα βάλω δίκτυα στον αέρα και δεν θα επιτρέψω τέτοιου ειδους εκπομπή”. Ωστόσο, από το 1987, με την επανάσταση της ελεύθερης ραδιοφωνίας, η συζήτηση για την λειτουργία ιδιωτικών καναλιών γινόταν όλο και πιο πιεστική όλο και και πιο επίκαιρη.

Το σκάνδαλο Κοσκωτά ήταν η αφορμή, ώστε οι ιδιοκτήτες των ημερήσιου τύπου να απαιτήσουν από την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας Ζολώτα να δοθούν άδειες λειτουργίας ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Ετσι, το 1989, πρώτος ο Αντέννα και λίγο μετά το ΜΕΓΑ και άλλοι σταθμοί έκαναν την εμφανισή τους. Η προπαγάνδα μέσω της κρατικής ΕΡΤ είχε πλέον εντελώς αποδυναμωθεί. Οι πολίτες έχουν έκτοτε την δυνατότητα να επιλέγουν τις πηγές της ενημέρωσής τους.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ζηλώσασα δόξα Μαρούδα αποφάσισε οι δεκάδες ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν, να γίνουν τέσσερεις. Πιστεύει ότι θα ελέγξει τα ιδιωτικά κανάλια, παραβλέποντας ότι τώρα τα social media ρίχνουν και κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνάει ότι για την διαπλοκή χρειάζονται δύο, όπως στο ταγκό.

Είναι εμφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να είναι ο ένας από τους δύο! Και δή ο πρώτος.

Τελευταία τροποποίηση στις Φεβρουάριος 19, 2016 10:23

Share this article

Ετικέτες
loading...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...