SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

Ο ΟΑΣΘ θα υποχρεωθεί να εγκαταστήσει άμεσα σε όλα τα λεωφορεία μηχανήματα που θα δίνουν «ρέστα» στους επιβάτες

Να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα η εγκατάσταση σε όλα τα λεωφορεία μηχανήματα που θα δίνουν επακριβώς «ρέστα» στους επιβάτες που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το ακριβές ποσό του κομίστρου κατά την επιβίβασή τους προτείνει ο Μανώλης Λαμτζίδης μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στην πρόταση Σπίρτζη ο κ. Λαμτζίδης τονίζει:

«Α. Η πρόταση είναι θετική, αλλά δε λύνει το πρόβλημα του ΟΑΣΘ, που η λειτουργία του συνιστά μία «πρόκληση» για την τοπική κοινωνία.

Β. Χρειάζεται ένα «χτύπημα» σε βάρος του, που θα τονώσει το ηθικό όλων όσων κάνουμε συστηματική χρήση των αστικών συγκοινωνιών , «χτύπημα» που μπορεί να το δώσει μόνο η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία κατά τρόπο ώστε να μας απαλλάξει από το «βραχνά» της κατακράτησης από τα μηχανήματα του ποσού που βάζουμε στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων χωρίς να επιστρέφονται τα «ρέστα».

Αναλυτικά αναφέρει ότι:

''Ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές πεποιθήσεις του κάθε ένα και της κάθε μίας από εσάς, εφόσον είστε αποδέκτες των μηνυμάτων μου, και γνωρίζετε τον αγώνα μου ώστε ο ΟΑΣΘ να αναγκαστεί να συμπεριφέρεται σαν ένας "καλόπιστος προμηθευτής" απέναντι σε εμάς τους επιβάτες , σας ενημερώνω ότι σήμερα απέστειλα την παρακάτω επιστολή στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Α και Β Θεσσαλονίκης, ενόψει σύσκεψης , όπου θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου για τον φορέα αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, επιμένοντας μέχρι τέλους να εξαλειφθεί η άδικη, ληστρική και πρωτοφανής πρακτική του να παραρακρατάει τα "ρέστα" με τα απαρχαιωμένα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων. Από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι στα τρία τελευταία χρόνια ο ΟΑΣΘ γέμισε τα ταμεία του κατά 1,5 εκ. ευρώ ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο!

Σας διαβεβαιώνω ότι έστω και μόνος μου θα συνεχίσω τον αγώνα και δικαστικά και με άλλα μέσα, μέχρι τελική δικαίωσης.

Εκτιμώντας ότι η «κατάργηση» του ΟΑΣΘ με τη μορφή που είναι σήμερα είναι πολύ μακριά και επομένως, αν δεν γίνει μία νομοθετική παρέμβαση άμεσα, θα εξακολουθεί το «εκμεταλλευτικό καθεστώς» και η αποκρουστική και απεχθής συμπεριφορά του στο καταναλωτικό κοινό (1,5 εκ. ευρώ συγκέντρωσε ο ΟΑΣΘ τα τρία τελευταία χρόνια από τα «δεκαράκια» που κατακρατούν τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων) προτείνω να υιοθετηθεί από την κοινή σύσκεψη η ακόλουθη πρόταση:

Με τροπολογία που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί άμεσα ο ΟΑΣΘ θα υποχρεωθεί να εγκαταστήσει άμεσα σε όλα τα λεωφορεία μηχανήματα που θα δίνουν επακριβώς «ρέστα» στους επιβάτες που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το ακριβές ποσό του κομίστρου κατά την επιβίβασή τους, ή , διαφορετικά , στο εισιτήριο που εκδίδεται από τα μηχανήματα θα αναφέρεται το «πιστωτικό υπόλοιπο» (10 λεπτά, 40 λεπτά κ.ο.κ.) που θα προσμετρηθεί για την προμήθεια νέου εισιτηρίου ή εισιτηρίων ή «καρτών διαρκείας» από τα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ .

Η συνέχιση της κατάστασης αυτής αποτελεί οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους διότι δημιουργείται τεχνητά ένας σημαντικός κοινωνικός πόρος που περιέρχεται παράνομα στον ΟΑΣΘ ή –όπως ισχυρίζεται προκλητικά ο ΟΑΣΘ- περιέρχεται στο κράτος! Και αυτό, είτε με «επιτροπεία» , είτε «χωρίς επιτροπεία» δεν καταπίνεται με τίποτε!''

Τελευταία τροποποίηση στις Απρίλιος 18, 2017 19:19

Share this article

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...