SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

ΑΜΦΙΠΟΛΗ

του Γιώργου Ροδάκογλου Ιδιαίτερη σημασία για την ιστορία του Πολεμικού ναυτικού αποκτά η ανακάλυψη των τμημάτων δυο ηρωικών πλοίων της επανάστασης από τον αρχιτέκτονα της ανασκαφής της Αμφίπολης Μιχάλη Λεφαντζή.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΑν όλα πάνε καλά και δεν παρουσιαστεί καμία νέα εμπλοκή, μόνο τότε αρχές καλοκαιριού του 2018, αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα των αρχαιολογικών ΕΣΠΑ σε Αμφίπολη, Πέλλα και Βεργίνα.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΗ ανακατομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων και η απένταξη των Οθωμανικών λουτρών της Βέροιας από τα προγράμματα ΣΕΣ 2014-2020 ήταν η αιτία που προκάλεσε το προσωρινό «μπλακάουτ» σε όλα τα αρχαιολογικά ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΘορυβημένη είναι η Μαρία Βλαζάκη μετά την αιτιολογημένη απόρριψη των φακέλων για τα ΕΣΠΑ των αρχαιολογικών χώρων σε Αμφίπολη, Πέλλα και Βεργίνα.

Γράφει η Λίνα Μενδώνη αρχαιολόγος πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού

του Γιώργου ΡοδάκογλουΜεγαλύτερες διαστάσεις με πρωτοφανείς πολιτικές ευθύνες προσλαμβάνει το θέμα των αστοχιών του υπουργείου Πολιτισμού με τους ελλιπείς φακέλους των ΕΣΠΑ που εστάλησαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΜείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει για το ΥΠ.ΠΟ σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το φάκελο των ΕΣΠΑ για τέσσερεις αρχαιολογικές προτάσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΗ εγκληματική αδράνεια και η αδιαφορία του ΥΠ.ΠΟ στα θέματα διαχείρισης της ανασκαφής του τύμβου Καστά δεν έχει προηγούμενο.

του Γιώργου Ροδάκογλου “Το μνημείο της Αμφίπολης είναι καθαρά Μακεδονικό. Tι είναι αυτά που λένε ορισμένοι για ρωμαϊκό τάφο”. Η άποψη αυτή της Υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίας Κόλλιας Τσαρουχά διατυπώθηκε πριν από λίγο στον τύμβο Καστά παρουσία δημοσιογράφων.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΠερισσότερες από 800 επιγραφές από την περιοχή της Αμφίπολης μελετάει ο επιγραφολόγος Παντελής Νίγδελης, με ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα σε δυο χρόνια.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι νέες αποκαλύψεις για το λέοντα της Αμφίπολης που θα δουν για πρώτη φορά το φώς της δημοσιότητας από τη Θεσσαλονίκη με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της πόλης.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΗ ανασκαφή της Αμφίπολης, όπως κάθε ξεχωριστή ανασκαφή, αποτελεί μια πρόκληση για τον επιστήμονα, μία αφήγηση του παρελθόντος για τον ιστορικό και ταυτόχρονα μία μοναδική ευκαιρία για την αξιοποίησή της σε πολλά επίπεδα, όπως οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά.

του Γιώργου Ροδάκογλου Αναταράξεις στο ΥΠ.ΠΟ φέρνει η γκάφα του ρωμαϊκού πορίσματος για το μνημείο της Αμφίπολης, με τις επιπτώσεις του να γίνονται πλέον ορατές και να διαφαίνονται ακόμη μεγαλύτερες εξελίξεις στη διάρκεια του χρόνου.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΛίγες ώρες πριν γίνουν οι δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χρονολόγηση του μνημείου της Αμφίπολης, στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου έκλειναν και τυπικά οι εργασίες συγκρότησης του νέου ΚΑΣ με τις πρώτες απώλειες να γίνονται πλέον ορατές στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Απόστολή στην Αμφίπολη Γιώργος Ροδάκογλου Στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΗ Μακεδονικότητα του μνημείου, η συνέχιση των ανασκαφών στον τύμβο Καστά, η υποστήριξη κάθε αρχαιολογικής προσπάθειας και η ανάδειξη για την ανάπτυξη της περιοχής είναι τα σημεία που θα επικεντρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Αμφίπολη.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΑνακούφιση και χαρά στην τοπική κοινωνία της Αμφίπολης προκαλεί η δήλωση της Λυδίας Κονιόρδου για τη Μακεδονικότητα του μνημείου στον Καστά , ενώ αντιθέτως οργή και γέλωτες το δελτίο τύπου που εκδόθηκε με εντολή της Γ.Γ Μαρίας Βλαζάκη .

του Γιώργου ΡοδάκογλουΣτο μέγαρο Μαξίμου έφτασαν τα «είπα, ξείπα » περί Μακεδονικότητας του μνημείου της Αμφίπολης αλλά και η τραγελαφική κατάσταση που δημιουργήθηκε, με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του ΥΠ.ΠΟ στον τύμβο Καστά .

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...