SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

ΑΜΦΙΠΟΛΗ

του Γιώργου Ροδάκογλου«Υπάρχει ένας ανοιχτός πόλεμος στην Αμφίπολη που δεν έχει προηγούμενο. Η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρόκειται περί ιεροσυλίας. Ζητάμε να χρηματοδοτήσουμε τη συνέχεια των ανασκαφών και μας κλείνουν την πόρτα. Δεν μας αφήνουν».
του Γιώργου ΡοδάκογλουΧωρίς αστυνομική φρούρηση βρίσκεται για αρκετό χρονικό διάστημα ο αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας που έδωσε τη μεγαλύτερη ίσως ιστορική ανακάλυψη των τελευταίων σαράντα χρόνων.
Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ Ι. ΑΝΕΣΤΗΗ «σιδηρά κυρία του υπουργείου Πολιτισμού», αρχαιολόγος Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας για 10 ολόκληρα χρόνια (σε δύο διαφορετικές φάσεις, με 12 διαφορετικούς υπουργούς και υφυπουργούς), μιλά για όλα στο LIFO.gr
του Γιώργου ΡοδάκογλουΟ πολιτιστικός θησαυρός της Μακεδονίας μαγνητίζει Σεΐχηδες και Κινέζους δημιουργώντας νέες τάσεις στην αναζήτηση τουριστικών προορισμών.
του Γιώργου ΡοδάκογλουΤα βήματα των προκατόχων της στο υπουργείο Πολιτισμού και κυρίως του Νίκου Ξυδάκη, ακολουθεί η Λυδία Κονιόρδου σε ότι αφορά την ανασκαφή της Αμφίπολης και μάλιστα με τρόπο που αιφνιδιάζει, αφού παρουσιάζεται ως υποστηρίκτρια του παλιού και του κατεστημένου.
του Γιώργου ΡοδάκογλουΣε αδιέξοδο βρίσκονται οι επικριτές της Αμφίπολης και υποστηρικτές της ρωμαϊκής δημιουργικότητας του Μακεδονικού μνημείου, κυρίως μετά την τελευταία ομιλία του αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή σε αρχαιολογικό συνέδριο στην Κοπεγχάγη.
του Γιώργου ΡοδάκογλουΟργανωμένη δράση με σύγχρονα μέσα έχουν αναπτύξει σε Ελλάδα και εξωτερικό αρχαιοκάπηλοι του διαδικτύου, έχοντας ως στόχο να πλουτίσουν, με φόντο την Αμφίπολη.
του Γιώργου ΡοδάκογλουΣτο επίκεντρο της έναρξης των εργασιών της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η ανασκαφή της Αμφίπολης με το Λάζαρο Κυρίζογλου να ξεκινάει το χαιρετισμό του μιλώντας για τον Τύμβο Καστά.
του Γιώργου Ροδάκογλου«Δεν έχουμε θέμα να συνεχίσουμε την ανασκαφή της Αμφίπολης» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Απόστολο Τζιτζικώστα αναφερόμενος στις επισημάνσεις του για το φρένο των εργασιών στον τύμβο Καστά.
του Γιώργου Ροδάκογλου «Ο Καστάς είναι μια πρόκληση στην καριέρα μου» δηλώνει ο Γρηγόρης Τσόκας μετά την μελέτη των πρώτων αποτελεσμάτων των ηλεκτρικών διασκοπήσεων που διενήργησε στoν τύμβο της Αμφίπολης.
Ένα δεύτερο μνημείο, κατά πολύ μικρότερο απ’ αυτό που ήδη έχει βρεθεί στον Λόφο Καστά στην Αμφίπολη, εικάζεται ότι υπάρχει δυτικά, σε βάθος περίπου δύο μέτρων όπως προέκυψε από τη γεωφυσική διασκόπηση που διενεργεί το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ.
του Γιώργου Ροδάκογλου«Η αναστολή των εργασιών στον τύμβο Καστά είναι αποτέλεσμα μιας απόφασης καθαρά πολιτικής» απάντησε η πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε ερώτηση που της τέθηκε στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης του "Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση"στην Καβάλα.
του Γιώργου ΡοδάκογλουΤην πρόθεση της να γράψει για την Αμφίπολη εξεδήλωσε η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ μετά την ινκόγκνιτο επίσκεψη της στην ιστορική περιοχή.
του Γιώργου Ροδάκογλου Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα της ταυτότητας του αφηρωισμένου ήρωα στον τύμβο Καστά, αφήνει ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής αποφεύγοντας ωστόσο την ονοματοδοσία έως ότου ολοκληρωθούν οι συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα.
Του Γιώργου ΡοδάκογλουΦωτιές ανάβουν οι ταυτίσεις μαρμάρινων γλυπτών που έχουν άμεση σχέση με το μνημείο του τύμβου Καστά.
του Γιώργου Ροδάκογλου Οι ανακοινώσεις του Μιχάλη Λεφαντζή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχαιολογίας στην Αγία Πετρούπολη δεν φέρνουν μόνο τα «πάνω κάτω» στους επικριτές της ανασκαφής της Αμφίπολης αλλά σηματοδοτούν και παράλληλα προαναγγέλλουν μια σειρά νέων εξελίξεων σε πολλαπλά επίπεδα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
του Γιάννη ΔελήH Αμφίπολη με τη σπουδαία ανακάλυψη της Κ.Περιστέρη εξακολουθεί να συγκινεί και να συναρπάζει με τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει.
του Γιώργου ΡοδάκογλουΔυο νέα σημαντικά στοιχεία, που παρουσίασε για την ανασκαφή της Αμφίπολης ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής στο παγκόσμιο αρχαιολογικό συνέδριο στη Ρωσία, «ανάβουν» κυριολεκτικά φωτιές και πυροδοτούν ένα νέο κύκλο συζητήσεων με επίκεντρο το Μέγα Αλέξανδρο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...