SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

ΑΜΦΙΠΟΛΗ

του Γιώργου Ροδάκογλου “Το μνημείο της Αμφίπολης είναι καθαρά Μακεδονικό. Tι είναι αυτά που λένε ορισμένοι για ρωμαϊκό τάφο”. Η άποψη αυτή της Υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίας Κόλλιας Τσαρουχά διατυπώθηκε πριν από λίγο στον τύμβο Καστά παρουσία δημοσιογράφων.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΠερισσότερες από 800 επιγραφές από την περιοχή της Αμφίπολης μελετάει ο επιγραφολόγος Παντελής Νίγδελης, με ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα σε δυο χρόνια.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι νέες αποκαλύψεις για το λέοντα της Αμφίπολης που θα δουν για πρώτη φορά το φώς της δημοσιότητας από τη Θεσσαλονίκη με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της πόλης.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΗ ανασκαφή της Αμφίπολης, όπως κάθε ξεχωριστή ανασκαφή, αποτελεί μια πρόκληση για τον επιστήμονα, μία αφήγηση του παρελθόντος για τον ιστορικό και ταυτόχρονα μία μοναδική ευκαιρία για την αξιοποίησή της σε πολλά επίπεδα, όπως οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά.

του Γιώργου Ροδάκογλου Αναταράξεις στο ΥΠ.ΠΟ φέρνει η γκάφα του ρωμαϊκού πορίσματος για το μνημείο της Αμφίπολης, με τις επιπτώσεις του να γίνονται πλέον ορατές και να διαφαίνονται ακόμη μεγαλύτερες εξελίξεις στη διάρκεια του χρόνου.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΛίγες ώρες πριν γίνουν οι δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χρονολόγηση του μνημείου της Αμφίπολης, στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου έκλειναν και τυπικά οι εργασίες συγκρότησης του νέου ΚΑΣ με τις πρώτες απώλειες να γίνονται πλέον ορατές στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Απόστολή στην Αμφίπολη Γιώργος Ροδάκογλου Στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΗ Μακεδονικότητα του μνημείου, η συνέχιση των ανασκαφών στον τύμβο Καστά, η υποστήριξη κάθε αρχαιολογικής προσπάθειας και η ανάδειξη για την ανάπτυξη της περιοχής είναι τα σημεία που θα επικεντρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Αμφίπολη.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΑνακούφιση και χαρά στην τοπική κοινωνία της Αμφίπολης προκαλεί η δήλωση της Λυδίας Κονιόρδου για τη Μακεδονικότητα του μνημείου στον Καστά , ενώ αντιθέτως οργή και γέλωτες το δελτίο τύπου που εκδόθηκε με εντολή της Γ.Γ Μαρίας Βλαζάκη .

του Γιώργου ΡοδάκογλουΣτο μέγαρο Μαξίμου έφτασαν τα «είπα, ξείπα » περί Μακεδονικότητας του μνημείου της Αμφίπολης αλλά και η τραγελαφική κατάσταση που δημιουργήθηκε, με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του ΥΠ.ΠΟ στον τύμβο Καστά .

του Γιώργου Ροδάκογλου«Στο κάτω κάτω της γραφής είναι υποχρέωση του Yπουργείου Πολιτισμού να είναι θεματοφύλακας του μνημείου»

του Γιώργου ΡοδάκογλουΕπικίνδυνο παιχνίδι παίζει το υπουργείο πολιτισμού με ζητήματα που έχουν εθνικές προεκτάσεις.

Αποστολή στην Αμφίπολη, Γιώργος Ροδάκογλου Απόλυτη δικαίωση για τους επιστήμονες της ανασκαφής της Αμφίπολης. Η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου μετά την επίσκεψή της στον Τύμβο Καστά, δήλωσε ότι το μνημείο είναι Μακεδονικό και όχι Ρωμαϊκό δημιούργημα, κάτι που υποστήριζαν επι δύο χρόνια οι αρχαιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή στην Αμφίπολη, Γιώργος Ροδάκογλου Την πόρτα στο μνημείο του Τύμβου Καστά επιχείρησε να κλείσει στην αρχαιολόγο. Κατερίνα Περιστέρη, η προϊσταμένη αρχαιοτήτων Σερρών, Πέπη Μάλαμα.

του Γιώργου ΡοδάκογλουΟκτώ ώρες παρέμεινε στην Αμφίπολη η μητέρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και είδε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους με ξεναγό ένα κάτοικο της περιοχής που γνώρισε τυχαία μετά από ένα απρόσμενο διάλογο .

του Γιώργου Ροδάκολου«Πρέπει να βρούμε τις χορδές των γονιών να παροτρύνουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε κάθε αγώνα που γίνεται για την Αμφίπολη».

του Γιώργου Ροδάκογλου«Σε πρώτη και άμεση προτεραιότητα να τεθεί το μνημείο της Αμφιπόλεως και για το λόγο αυτό η πολιτεία να μη ξεχάσει τον τύμβο Καστά» δηλώνει ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος σημειώνοντας,

"Οι επιστήμονες γνωρίζουν τα πάντα. Ξέρουν που πρέπει να σκάψουν και τι έχουν να αντιμετωπίσουν στον τύμβο Καστά" τόνισε με έμφαση ο δημοσιογράφος Γιώργος Ροδάκογλου καλεσμένος στη διακαναλική πανελλαδική εκπομπή "ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ" του ομίλου Βεργίνα TV.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γίνετε ρεπόρτερ του THOUSANDNEWS.GR και εσείς. Στείλτε μας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο στα email μας:

info@thousandnews.gr

thousandnews.gr@gmail.com

 

ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας; Γραφτείτε στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι...